Descriere
In scopul eliberarii mustului din boabele de struguri pentru separarea de seminte, pielita si componentele solide ale pulpei, este necesara spargerea pielitei si destramarea miezului bobului. Aceasta operatie ce poarta numele de zdrobire, trebuie sa satisfaca anumite conditii de care depinde calitatea mustului obtinut. Operatia tehnologica initiala din cadrul prelucrarii primare a strugurilor este zdrobirea bobitelor si separarea ciorchinilor (desciorchinarea). Acest zdrobitor este indispensabil oricarei gospodarii.
Mod de utilizare:
Zdrobitorul de struguri se amplaseaza deasupra butoiului unde se vor colecta strugurii zdrobiti si se invarte manivela.
Inainte de utilizare se va spala bine zdrobitorul cu jet de apa.
Zdrobitorul se va amplasa deasupra unui vas cu capacitate de minim 50L (butoi, putina) in care sa se colecteze strugurii zdrobiti
Alimentarea cuvei zdrobitorului va fi facuta fara frunze sau parti lemnoase – altele decat ciorchinii strugurilor.
Intretinere
Suportul si manivela vor fi protejate anticoroziv prin vopsire cu pulbere in camp electrostatic.
Beneficii client:
– nu afecteaza gustul mustului (vinului)
– greutate mica
– usor de manevrat
Avantaje produs:
– confectionat din tabla vopsita antirugina
– role de antrenare si zdrobire din material compozit cu o dantura speciala, astfel incat sa se asigure un pasaj de zdrobire sigur si continuu, progresiv; efortul depus fiind minim
Specificatii Tehnice
Actionare manuala
Material tamburi din poliamida tratata pentru uz alimentar
Specificatii:
- Tamburii de zdrobire sunt confecionati din poliamida.
- Distanta intre tamburi: 4 mm
- Actionarea se face manual.
- Volum cuva: 20 L (2 galeti)
- Capacitate de productie 400-500 kg/h